Известие

Collapse
No announcement yet.

Нека да обобщим информацията за окачването.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В предния горен носач между тампона и металната втулка трябва да има вазелин или някаква техническа смазка.В краен случай грес но мисля че така се скъсява живота на гумата.Когато купуваме само тампона отделно от носача тази смазка липсва и мн. хора така сглобяват направо.Ако купим носач примерно ТРВ там е намазано обилно с бял вазелин.

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

айде колега само 4 болта го държат този мост и става за нула време
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Тук като чета как някои говорят за 7-8 или 10-20000км се чудя как е възможно моята талига да я търкалям вече 5-та година, 78 000км предимно градско и да съм сменил само преди 2г едни горни носачи TRW и миналата година втулките на долните!? Задница не съм пипал никога.
      Та по темата TRW е добро и сравнително евтино решение.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        Тук като чета как някои говорят за 7-8 или 10-20000км се чудя как е възможно моята талига да я търкалям вече 5-та година, 78 000км предимно градско и да съм сменил само преди 2г едни горни носачи TRW и миналата година втулките на долните!? Задница не съм пипал никога.
        И на мен ми звучи абсурдно да се скапва всичко за толкова малък пробег,може би и некачествен монтаж.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колата я оставих в един сервиз в Пазарджик , само в който я сервизирам ,а от там момчето го е пратил в Стара Загора с куриер. Цената е около 30 лева.
          Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

ТРВ не мисля че евтино окачване за нашите коли !Неправилен монтаж едва ли!Но наистина има случаи когато се разбива бързо окачването но на пътища като нашите всичко е мн относително колко км могат да се изминат.Аз с рециклиран шарнир на долен носач за 10 лева вече карам над 20000 км.Вчера вдигах колата и го проверих умишлено че нали нашите почти никога не тропат очаквах да е разбит ама ''тц не мърдаре ич'' беше диагнозата.
            5 Ланчии зад гърба си!

Comment

Говорих със същия пич дето ми сервизира колата , та той на неговата 156 сменял носач- чисто нов 200 + лева и след няколко месеца- "късно е чадо-мандалото лопна" и същия филм- пак се разтропал. Така че , рециклирам където може щото имаче няма връзка.
              Малко офтопик- нашите карат само Фордове и миналата седмица рециклирах носачите на Мондеото за 11 лева парчето.... смятай , а нов струва 49 лева...
              Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Смених онези тампони на шенкела при Тони с TRW - каране няма и месец с едно излизане от София и ежедневни относително кратки курсове из града (но пък и няколко по Цар Борис III, тоя булевард не е за нашите коли!), и се скапаха. Сега сложи друга марка, но наистина се замислям дали да не последвам един съвет от alfaowner и да пробвам с - да го наречем модифициране на друг вид и размер подобен лагер.
                Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
                HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

Ице,знаем си колите и направо ти завиждам за това.след като смених оригиналните 2009г,съм сменял 3 пъти всичко (ама наистина всичко) и сега пак е разбито.Тия дни пак ще я лекувам!
                  ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от митко Покажи съобщение
                    Ице,знаем си колите и направо ти завиждам за това.след като смених оригиналните 2009г,съм сменял 3 пъти всичко (ама наистина всичко) и сега пак е разбито.Тия дни пак ще я лекувам!
                    Мите ти беше слагал някакви Фаст ли бяха, Фиорела ли пиши на колегите да знаят.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Мите ти беше слагал някакви Фаст ли бяха, Фиорела ли пиши на колегите да знаят.
                      Един път сложих оптимал и два пъти от "AXM ауто"мисля, че са фаст.Незнам дали да съжелъвам за това, че не намерих MOOG в наличност,казвам това защото си мисля ,че и те може да искарат 2-3 месеца !И сега се сещам за още една смяна бях свалил от една блъсната втора употреба.
                      ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от митко Покажи съобщение
                        Един път сложих оптимал и два пъти от "AXM ауто"мисля, че са фаст.Незнам дали да съжелъвам за това, че не намерих MOOG в наличност,казвам това защото си мисля ,че и те може да искарат 2-3 месеца !И сега се сещам за още една смяна бях свалил от една блъсната втора употреба.
                        Това за какви километри става на вапрос? И кои изкараха най-много в км. ако може?
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
                        Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
                        FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

Ябълковидните болтове ли се скапват или разните там гумени втулки,наричат ги още селенови?Когато стягат тези втулки едва ли пускат колата да стъпи,вероятно стягат с висящо окачване и те карат много малко.
                          Last edited by lordliness; d.m.y г., 17:37.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            Ябълковидните болтове ли се скапват или разните там гумени втулки,наричат ги още селенови?Когато стягат тези втулки едва ли пускат колата да стъпи,вероятно стягат с висящо окачване и те карат много малко.
                            това важи само за тампона на който се хваща вилицата за амортисьора
                            5 Ланчии зад гърба си!

Comment

Колеги ще ползвам темата за да питам, трябва ли да откачам амортесьора за да сменя преден горен носач.
                              Alfa 166jtd,1999

Comment

Ако успееш да извадиш болта май не,или може да го разхлабиш отгоре и да смъкнеш леко докато излезе болта,не съм много сигурен,не съм го свалял,но мисля, че е така.

Comment

Working...
                                X